Merhaba Sevgili Ailem,
İyi, huzurlu, bol kahkahalı bir Pazar günü geçirmenizi diliyorum.
Bugün size çok ilginç bir teklif ile geliyorum karşınıza, evinize, masanıza, mutfağınıza...
Genel olarak tüm aile fertlerinin bir arada bulunduğu bugün için sevdiklerinize verebileceğiniz, tattırabileceğiniz güzel bir tarife ne dersiniz?
İster kahvaltıda ister et yemekleri yanında yada tatlı niyetine yiyebileceğiniz bir sos, bir meze, farkli bir tat...
Herkesin rahatlıkla yiyebileceği ve elmadan pek hoşlanmayanların rahat rahat yiyebileceği bu lezzeti sofranızdan eksik etmeyin. Bu lezzeti dolapta 3 hafta kadar cam kavanozlarda saklayabileceğiniz gibi dilerseniz vakumlatarak, tıpkı evde yapılan konserveler gibi, 1 yıl boyunca buzdolabında da saklayabilirsiniz.
Gelelim tarifine:
Elma Sosu :
Malzemeler :
1,5 kg sert sulu elma
3 su bardağı su
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kabuk tarçın
Çok az muskat
Yapılışı ise :
Elmalar soyulup çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük doğranır. Bir tencereye konup üstüne su eklenir. Tarçın, muskat da eklenip kısık ateşte toplam 1 saat pişirilir. Eğer suyunu çekerse su ilave edilir. Pisince önce tarçın çıkarılır. Sonra bir kaba alınır ve içine vanilya ile tereyağı konulup el blender' ı ile ezilir. Püre haline gelen elmalar cam kavanozlara konur ve ağızları kapatılır.
Afiyet olsun şimdiden...
Deneyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Özellikle yabancı mutfaklarda çok sık rastlayacağınız bu sosu günün her diliminde kullanmanız mümkün olacaktır.
Şimdiden afiyet olsun.
Sevdiklerinize sevginizi göstermenin mutfak yolu...
Hadi kolları sıvamaya fazla zamanınızı almayacak emin olun...
Sevgiyle Kalın, Benimle Kalın, Hosçakalın,
Degerlisin Çünkü Özelsin!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder