Basta Sevgili "Degerlisin Cünkü Ozelsin Ailem" Olmak Uzere Ulkemin Tüm Güzel Insanlari'na Sicacik Bir Günaydin!!!
Yeni bir Pazartesi gününe baslamis bulunuyoruz. Calisan Dostlarim'a iyi haftalar derken, tüm ögrencilerimize de basarili bir hafta gecirmelerini diliyorum. Sinav haftalarinda olduklari icin Allah her birinin yardimcisi olsun diyorum.
"Cocuklar aman dikkat!! Hasta olmamaya özen gösterin. Gerek giyiminizle gerekse alacaginiz ek takviyelerler. Ama en önemlisi de yediklerinize dikkat edin."
Aslinda bu söylediklerim hepimiz icin gecerli ancak onlarin yogun sinav yüzünden daha da koruma altina alinmalari gerekiyor...
Tabi biraz da biz ebeveynlere düsüyor bu görev.... Elinizden geldigince dikkat etmeye calisan duyarli insanlar oldugunuzu biliyorum.. Ama kücük gibi görünse de sonuclari büyük üzüntülere yol acabilen ve gözden kacirilan bir nokta var....
"Mevsiminde sebze ve meyve tüketmemek."
Doguracagi sonuclar bu dört kelime kadar basit degil.
Mevsiminde yetisen gidalari tüketmeliyiz cünkü, sindirim sistemimiz ve yapisinin bundan olumsuz etkilenmemesi icin.
Mevsiminde yetisen gidalari tüketmeliyiz cünkü, zamaninda yetisen sebze ve meyvelerdeki mineral ve vitaminin daha zengindir.
Mevsiminde yetisen gidalari tüketmeliyiz cünkü, zamaninda yetisen sebze ve meyveler bagisiklik sistemimizi kuvvetlendirir.
Mevsiminde yetisen gidalari tüketmeliyiz cünkü, zamaninda yetisen sebze ve meyvelerin fiyatlari da daha uygun olmaktadir.
Mevsiminde yetisen gidalari tüketmeliyiz cünkü, zamaninda yetisen sebze ve meyveler bizi bircok hastaliga karsi da korur.
Ornegin su an kis ayindayiz. Soguk alginligi, grip burnumuzun dibinde. Ozellikle su aralar kis artik kendini iyice hissettirmeye baslamisken kendimizi "mevsimine uygun sebze ve meyve tüketerek" korumaliyiz. Cünkü kis aylarinda yetisen gercek kis sebze ve meyveleri, bol köklü ve mineral ve vitamini zengin ürünler oluyor. Köklü sebzeler iyi pisirilmesi gerekir; hazimsizlik yapabilir. Kereviz, havuc, patates, salgam, pancar gibi.
Yesil yaprakli olan kis sebze ve meyveleri ise az pisirilmelidir. Ispanak, hindiba.
Toprak üstünde yetisen kis sebzeleri de az pisirilmelidir yoksa tadi bozulur. Brokoli, karnibahar, pirasa, lahana, brüksel lahanasi, enginar.
Kis aylarinda tüketilmesi gereken meyveler ise cogunlukla C vitamini bol olan meyvelerdir. Hastalanmayi engellemek icin. Portokal, mandalina, ayva, nar, elma, kivi gibi.
Bu arada havuc, mor lahana gibi kis sebzeleri cig olarak tüketilmeli ve mümkün oldugunca kalin dogranmalidir, vitamini icinde kalmasi acisindan.
Size bir önerim olacak :
Mümkünse sebze ve meyvelerimizi pazardan ve özellikle de köylülerden alalim. GDO' suz olmasi veya zararli tarim ilaclarinin kullanilmamasi ve suni gübresiz olmasi cok önemli.
Kendinizin ve sevdiklerinizin sagliklari icin harekete gecme zamani...
Sevgiyle Kalin, Benimle Kalin, Hoscakalin,
Degerlisin Cünkü Ozelsin!!!
Canımın içi arkadaşım.. her gün olduğu gibi yine çok güzel çok değerli bilgiler yayınlamışsın... Bende katkıda bulunmak için diyorumki...Lütfen arkadaş seçerkende GDO suz seçmeye özen gösterelim .. Tıpkı senin gibi... Nesliniz tükeniyor...Benim için çok değerlisin ve çok özelsin seni seviyorum ve hayırlı haftalar diliyorum...
YanıtlaSilHarikasin sen canim. :) Sen de benim icin cok degerlisin ve ozelsin! Kucak dolusu sevgiler, kocaman opuyorum seni :)
Sil